Η ιστορία των Cranberries

posted in: Cranberries 0

Tο cranberry (η ελληνική του ονομασία είναι οξύκοκκo) είναι ένας καρπός εξαιρετικά πλούσιος σε βιταμίνη C, πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά. Γνωστός από την εποχή των ινδιάνων της Βορείου Αμερικής ως ο «θαυματουργός» καρπός, αγαπήθηκε και καλλιεργήθηκε από τους πρώτους έποικους της περιοχής για τη διατροφική του αξία αλλά και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

 

Λέγεται ότι αναμείγνυαν κρέας ελαφιού και πουρέ cranberry για να φτιάξουν αποξηραμένο κρέας – που κρατούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επίσης, το χρησιμοποιούσαν ως βασικό συστατικό για να θεραπεύσουν τις πληγές τους από τα δηλητηριώδη βέλη. Το πλούσιο κόκκινο χρώμα του cranberry, χρησίμευε ως φυσική χρωστική ουσία για κουβέρτες, χαλιά και είδη ένδυσης. Το cranberry αποτελούσε και σύμβολο της ειρήνης μεταξύ των Ινδιάνων του Delaware στο New Jersey.

 

Πρόσφατες έρευνες από όλο τον κόσμο αποδεικνύουν την ευεργετική επίδραση των cranberries στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά και την αυξημένη προστασία που προσφέρουν έναντι των λοιμώξεων. Περισσότερες πληροφορίες για τις ιδιότητες των cranberries στην ενότητα Υγεία.