Ο «Θαυματουργός» καρπός

posted in: Υγεία 0

Tο cranberry (η ελληνική του ονομασία είναι οξύκοκκo μακρύκαρπο) είναι ένας καρπός εξαιρετικά πλούσιος σε βιταμίνη C, πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά.

 

Το cranberry ανακαλύφθηκε, από τους Ινδιάνους της Βορείου Αμερικής ως ο «θαυματουργός» καρπός. Αγαπήθηκε και καλλιεργήθηκε από τους πρώτους έποικους της περιοχής για τη διατροφική του αξία, αλλά και για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Μακροχρόνιες εργαστηριακές και κλινικές έρευνες αποδεικνύουν ότι ο χυμός Ocean SprayCranberry Classic, επιδρά ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό.

 

 

Αντιβακτηριδιακή δράση

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα cranberries περιέχουν τανίνες (φαινόλες) που ονομάζονται προανθοκυανιδίνες (PACs). Πρόκειται για φυσικές ουσίες που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας, ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής, εμποδίζοντας την ανάπτυξη συγκεκριμένων βακτηρίων.

Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι οι προανθοκυανιδίνες (PACs) αποτρέπουν την προσκόλληση των βακτηριδίων στο σώμα. Και το πολύ σημαντικό είναι ότι πίνοντας 250ml χυμό Ocean Spray Cranberry Classic δύο φορές την ημέρα, μπορείτε να κρατήσετε μακριά τα βακτήρια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ιδιότητες των cranberries, μπορείτε να ανατρέξετε στην ενότητα Πληροφορίες για τους επαγγελματίες της υγείας

Ο χυμός cranberry δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση, πρόληψη ή θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας. Ωστόσο, μπορεί να αποτελέσει μέρος της διατροφής μας και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Εάν υπάρχει υποψία λοίμωξης, να συμβουλεύεστε πάντα έναν γιατρό.